Welkom op de site van stichting Beletu!

  • English

Stichting Beletu ondersteunt projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van Ethiopië. Het gaat hierbij om locale initiatieven, die wij zowel financieel als met advies ondersteunen. We hebben gezien dat ideeën van mensen en organisaties uit de eigen gemeenschap een gigantische impuls kunnen geven aan de ontwikkeling van een land en haar bevolking.

Stichting Beletu ondersteunt onder andere Yenega Tesfa, een organisatie die zich inzet voor straatkinderen in de noordelijke stad Gondar (zie foto), en een aantal andere projecten. Hierover lees je meer bij ‘projecten’.

Een bestuurslid van Beletu, Annemiek Snaphaan, heeft zelf een periode in Ethiopië gewerkt en gewoond. Marieke Boersma, onze fieldworker, woont en werkt nog steeds in Ethiopië. Zij komen/kwamen daar in contact met Ethiopiërs die dromen van- en werken aan een betere toekomst voor hun land.
In 2007 is het idee ontstaan om een stichting op te richten en geldschieters en fondsen te vinden om deze dromen waar te kunnen maken. Marieke Boersma houdt namens Stichting Beletu contact met de projecten die we ondersteunen. Op de weblog schrijft ze regelmatig over de projecten.

Beletu betekent (vrij vertaald) ‘grote vrouw’. Zowel de letterlijke als figuurlijke betekenis van grote vrouw wordt hiermee bedoeld.  Deze bijnaam kreeg Marieke Boersma van de straatkinderen in Gondar, een stad in het Noorden van Ethiopië. Onze stichting heeft ook deze naam gekregen omdat wij graag ‘grote mensen’ willen ondersteunen.

Op deze site vind je verder informatie over de projecten die we eerder ondersteund hebben. Heb je suggesties, vragen, ideeën? Of wil je op een andere manier meehelpen? Mail naar Beletu en help mee om deze projecten tot een succes te maken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.