T-shirts

  Samen met Wendemagegn spelen we een spel genaamd; 'wie vindt het raarste T-shirt'. In Ethiopië lopen mensen op straat rond met kleding van overal ter wereld. Zo zien we T-shirts van de lokale volleybalclub uit Ede en van verzekering Achmea en vele anderen. Het lijkt erop dat alle T-shirts hier belanden om te worden afgedragen.

  Niemand lijkt zich druk te maken over wat er op hun T-shirt staat. Zo lopen hier mooie donkere meiden rond met de tekst op hun shirt 'blonds have more fun'. Een jongen van een jaar of 14 liep rond met de tekst 'I need a sugar dady'. We vonden ook een t-shirt met de tekst 'tendency to suicide', of iemand die 30 verschillende woorden voor overgeven op zijn shirt had staan. En als uitsmijter een tekst die mij erg aansprak 'get a half life'.

  Een tante van Wendemagegn verraste ons met een T-shirt waarop een abstracte afbeelding van een vagina stond met daaronder de tekst 'until the viol

  ence stops'. Wende en ik herkende het T-shirt meteen want het T-shirt was gemaakt ter promotie van de toneelvoorstelling 'de vagina monologen'. Deze monologen worden jaarlijks opgevoerd om geweld tegen vrouwen ter discussie te stellen. Ik had mee gedaan aan de Vagina monologen en dus ook rondgelopen met hetzelfde T-shirt. Wende en ik durfden echter niet aan tante uit te leggen wat de betekenis van de abstracte afbeelding op haar T-shirt was.

  Het spel van de T-shirt met uitspraken is uiteindelijk door iemand buiten Ethiopië gewonnen. Eén van mijn collega’s verzamelt grappige T-shirts en hij had er één met de uitspraak: 'I support the right to arm bears' met daarnaast een plaatje van een bruine beer met een geweer in zijn klauwen. Eens kijken of het T-shirt zijn effect gaat hebben op de aankomende Amerikaanse verkiezingen en natuurlijk vooral, of we over een paar jaar het T-shirt hier in Ethiopië op straat gaan tegenkomen.

  Marieke

  zp8497586rq

  Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  Reageren is niet mogelijk